Bijna 10BIJNA 10

EXPOSITIE VRIJDAG 1 T/M ZONDAG 17 NOVEMBER

In november donderdag t/m zondag van 12 t/m 16 uurEen beetje Piet Mulder en Willem van Hoogdalem en Marion Murman
Aan het einde van het negende Stroomhuis expositie jaar bieden we een herinnering aan eerdere exposities. In 2011 organiseerden Evert en Sarida de eerste expositie, één gewijd aan de Betuwe en Piet Mulder.
Nu tonen zijn weer 9 werken van hem. Zij kozen voor de dorpen in deze omgeving.
Honderd jaar geleden werd Piet Mulder geboren.

Willem van Hoogdalem heeft met nog zes andere personen van 1960-1965 les van hem gehad en trok vijf jaar met hem op; samen het Rivierenland en meer vastleggend. Willem herinnert hem als een geweldig goede tekenaar en schilder, en bovenal als een goed en gezellig mens. Hij zegt: “ik maak nu veel werk waar ook een beetje piet mulder in zit.”
Marion, die in het bezit is van enkele portretten geschilderd door Piet Mulder, vult de expositie aan met negen werkstukken. Gedreven door inspiratie en met de wil te creëren bewerkt Marion al ruim 25 jaar met de handen aarde tot er iets moois ontstaat. Alle technieken die zij beheerst heeft zij met vallen en opstaan zich eigen gemaakt.
De verhouding tussen mens en dier, de vriendschap van een dier en het dier in de consumptiemaatschappij inspireren haar.