Kenne Gregoire

KOM EN VERWONDER

Solo Expositie
(schilderijen en beelden)
van 29 september
t/m 25 oktober

De openingstijden zijn onder voorbehoud van coronamaatregelen

Het werk van Kenne Gregoire mag divers van aard genoemd worden.

Door de brand van de woonboerderij van Gregoire in 2016 werd niet alleen nagenoeg het hele pand verwoest, ook het grootste gedeelte van de kunstcollectie ging verloren.

17oudedriesanno2017acrlin140x60De ruïne werkte inspirerend op Kenne. De overblijfselen van het huis lieten sculpturale vormen zien, die hij in een serie schilderijen heeft verbeeld.

De gevonden huisraad, geblakerde metalen potten en pannen,  gebruikte Kenne in een serie stillevens en hij maakt er een ruimtelijk object mee.

De tijd van de herbouw van de woonboerderij hebben Kenne en zijn familie doorgebracht in de dorpspastorie, vlakbij de Waal. Lange wandelingen in de uiterwaarden waren het uitgangspunt voor een serie landschappen.

De getoonde beelden zijn zowel nieuw gegoten werken als beelden die zijn aangetast door het vuur.

2018waterspiegel120x85cmacyloplinnenwaterspiegelKenne (Jean Josquin) Grégoire (1951) woont in Deest (Gelderland) achter de Waaldijk. Maar één van zijn schilderijen ‘woont’ al 10 jaar in de theaterzaal van het Stroomhuis, als onderdeel van de serie “Vereeuwigd Landschap” die bij het 75 jarig bestaan van het Geldersch Landschap (GLK) tot stand kwam. In de periode 2004-2014 werd het veranderende landschap door diverse kunstenaars vastgelegd, onder wie ook Kenne Gregoire.

Dit schilderij toont de kil en dijk bij kasteel Waardenburg en past goed bij ander werk dat Kenne van zijn directe omgeving maakte en ook te zien zal zijn op de tentoonstelling. 


In 2015 heeft hij van de gemeente Kampen de opdracht gekregen een portret van koning Willem-Alexander te maken t.b.v. het Huis van Oranje in het Stedelijk Museum Kampen.