webwaardart2018

Expositie Stroomhuis - open route langs tientallen ateliers beeldend kunstenaars in gemeentes Neerijnen en Geldermalsen

WaardArt 2018

za 29 & zo 30 sep

van 11 tot 17 uur, toegang en parkeren vrij


De officiële opening van de overzichtstentoonstelling WaardArt 2018 is op vrijdag 28 september 20 uur in Stroomhuis Neerijnen. 
De opening wordt verricht door Niko Wiendels, wethouder gemeente Geldermalsen. Muzikale omlijsting Hein Oxenaar (piano). Iedereen is daarbij welkom.


Voor de 13de keer een heel weekeinde genieten van beeldende kunst op tal van plaatsen in de nu nog zelfstandige gemeentes Geldermalsen en Neerijnen.

In de grote theaterzaal van Stroomhuis is er een overzichtstentoonstelling waarbij van iedere deelnemer aan deze atelierroute werk te zien is.

Aan de hand van een routeboekje kunt u kiezen welke kunstenaars u tijdens de atelierroute wilt bezoeken.

De kunstenaars zetten deze twee dagen eveneens tussen 11 en 17 uur de deuren open van hun ateliers en expositieruimtes.
Ze laten hun werk zien en vertellen er graag over.


Exposities

Stroomhuis organiseert nagenoeg permanent tentoonstellingen beeldende kunst. U kunt werk zien uit de regio of van elders. Tot eind oktober 2018 zijn de exposities zes dagen per week geopend, van 11 tot 17 uur (alleen op maandagen gesloten). Vanaf 1 nov 2018 tot voorjaar 2019 is de expositie vier dagen per week open (do t/m zo), dan steeds van 12 tot 16 uur. Toegang en parkeren vrij; de horeca in Stroomhuis is op genoemde tijden meestal eveneens geopend.

 

weblogeerbedOvertocht

Een permanente expositie: vijf gelijkvormige stenen van grijs graniet (foto). Het zijn beelden van Adri Verhoeven, uit Kerkdriel, liggend rond de parkeerplaats van Stroomhuis Neerijnen. Ze lijken samen onderweg. Misschien vertrekken ze net bij het Stroomhuis of ze zijn juist op weg naar het terras met het plan daar neer te strijken. Overtocht. De kans is groot dat ze morgen en overmorgen nog niet veel zijn opgeschoten. Het maakt ze niet uit, stenen hebben de tijd.