oldpassionedOld Passioned & Cheek to Cheek
Korte films van regisseur Hans den Hartog,
Malou Wagenmaker en Bo van der Meer - (2018)

Donderdag 14 Mei 2020
aanvang: 19:30 uur
entree: € 5,-

In de film 'Old Passioned', van Hans den Hartog, staan vier opmerkelijke ouderen centraal die maar niet van stoppen weten: zwemkampioene Marianne Maandonks (91), karateleraar Hans Harthoorn (74), naaktmodel Maria Vliegen (73) en goochelaar Wim van Dokkum (78) tevens verdienstelijk drummer in de Dixie Daddies. Ze doen de dingen die ze doen vol overgave, met plezier en met een ongekende energie. Thema’s als “nooit te oud”, “durf je te laten zien”, “blijf weerbaar” en “zelfvertrouwen” passeren de revue. Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven en welke boodschap hebben ze naar de almaar groter groeiende groep ouderen?

In 'Cheek to Cheek', van Malou Wagenmaker en Bo van der Meer, gaat het om een vergelijkbaar thema. Stel je voor: een zaal in een verzorgingshuis wordt omgetoverd tot een heuse ballroom, compleet met fluwelen tafelkleedjes en oude platenkoffers. Op de platenspeler wordt nostalgische muziek van de jaren veertig tot nu gedraaid. Overal dansen mensen; jong en vooral oud. Toch speelt leeftijd hier geen rol. In deze korte, intieme documentaire worden vier hoogbejaarde bezoekers van dit magische dansfestijn gevolgd. Ondanks lichamelijke of geestelijke haperingen genieten deze dames en heren tijdens deze muzikale bijeenkomsten volop van het leven.

Regisseur Hans den Hartog, van wie we in Stroomhuis eerder al de opmerkelijke natuurfilm 'De vogelwachter' (2015) vertoonden, zal deze avond aanwezig zijn en vragen van het publiek beantwoorden.