mourning forest 1000x563

The Mourning Forest'

Winnaar van de Grote Juryprijs in Cannes is een subtiel drama over twee mensen die in een adembenemend smaragdgroen bos stilzwijgend een rouwproces doorlopen.
Lyrisch en intuïtief, aards en spititueel tegelijk.


Donderdag 17 December 2020

aanvang 19:30 uur
entree: €  5,-


We volgen regels 'corona'

 

Ieder jaar draait Filmhuis in Stroomhuis Neerijnen rond Kerst een film met betrekking tot de Ziekte van Alzheimer.
Nu vertonen we 'The Mourning Forest' (het rouwende bos), een Japanse film uit 2007, van Naomi Kawase.Deze heel bijzondere en subtiele film gaat uit van een heel boeddhistische benadering.

Filmkrant schreef over deze film:
Het is verleidelijk om je bij het beschrijven van The Mourning Forest in lyriek te verliezen. De nieuwste film van de Japanse regisseuse Naomi Kawase (1969) is zo adembenemend dat woorden eigenlijk te kort schieten om alle kleuren groen te beschrijven die zij in het woud nabij haar geboorteplaats Nara als een filmische symfonie met elkaar in stemming heeft gebracht. Het ís ook een lyrische film. Lyrisch en intuïtief, zoals veel van haar werk, dat altijd hoogstpersoonlijk en abstract tegelijkertijd is, en vol van een letterlijk natuurlijke spiritualiteit. Daarom is de film natuurlijk ook als openingsfilm van het Boeddhistisch Filmfestival in Amsterdam uitgekozen.

Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis, geeft een korte toelichting.

Vanwege het nu geldende corona-protocol is vooraf aanmelden en betalen voor deze film noodzakelijk.