Vweb Blue Dew  Ernst Bunders - persfotooor de derde keer komt de succesvolle Zwolse folkband naar Stroomhuis

Blue Dew &

Ernst Bunders

za 17 jan

entree: € 12,50 

reserveren nodig 


Blue Dew komt deze keer met het programma Blue Dew & Ernst Bunders.
Naast Ernst Bunders is er ook een nieuwe zangeres/gitariste: Helga Huisjes.

Veel nieuws dus deze keer.

De Zwolse folkband Blue Dew staat landelijk bekend om haar sfeervolle theatervoorstellingen met Ierse muziek en verhalen.
De mooiste nummers uit deze voorstellingen worden gespeeld wanneer Blue Dew, naast haar theatervoorstellingen, optreedt als muziekgroep.
Voeg daarbij de muzikale inbreng van singer-songwriter, tevens drummer, Ernst Bunders en er ontstaat een muzikale mix van levensliedjes, Ierse folk en vrolijke bluegrass!

De voorstelling 'Blue Dew & Ernst Bunders' biedt een avondvullend programma waarin Blue Dew en Ernst Bunders eigen sets spelen en diverse nummers samen spelen.

Op de foto boven (vlnr): Ernst Bunders (gitaar, drums en zang), John Beumer (contrabas, mondharmonica en zang), Helga Huisjes (gitaar en zang), Wendy van Zomeren (viool, Ierse fluit en zang) en Pim Leutholff (banjo, gitaar, bodhran en zang).

adresgegevens Blue Dew:
T: 038 4230 411    E: bluedew@planet.nl    S: www.bluedew.nl  /  www.ernstbunders.nl 

Stroomhuis verstuurde het volgende persbericht:


Concert: Blue Dew & Ernst Bunders

zaterdag 17 januari, aanvang 20 uur
entree: € 12,50 
reserveren nodig

Blue Dew komt zaterdag 17 januari het muziekjaar 2015 in het Stroomhuis openen met een nieuwe muziekvoorstelling ‘Blue Dew & Ernst Bunders’

De folk band Blue Dew combineert Ierse- en Amerikaanse muziek met verhalen in haar voorstellingen en staat landelijk bekend om haar sfeervolle optredens.

De mooiste nummers uit de voorstellingen van de afgelopen tien jaar worden gespeeld wanneer Blue Dew optreedt als muziekgroep. Voeg daarbij de muzikale inbreng van gitarist, drummer en singer-songwriter Ernst Bunders en er ontstaat een intiem en stevig muziekprogramma, een muzikale mix van levensliedjes, Ierse folk en vrolijke blue Grass!

Na hun optreden in 2011 in het Stroomhuis met de succesvolle theater- en filmvoorstelling “Little Whisky Child” en in 2012 ”The Fair-Haired Boy”, het avontuur van de roodharige Rowan, komen zij nu andermaal naar de streek waar zij ooit het verhalen vertellen perfectioneerden.

Een optreden van Blue Dew is een reis door de geschiedenis van het oude Ierland.
De verhalen en muziek van Blue Dew in hun theatervoorstellingen gaan over het bestaan van de Ieren, in een tijd dat dit werd geteisterd door honger en armoede. Een leven dat echter ook mooie en uitbundige kanten kende, zoals hechte vriendschap, familieleven en zorg voor elkaar. Er moest stevig worden gedronken om zorgeloos te kunnen feesten. Muzikanten speelden tunes om op te dansen. Ballades werden gezongen om uiting te geven aan ondraaglijk verdriet.

De voorstelling 'Blue Dew & Ernst Bunders' biedt een avondvullend programma waarin Blue Dew en Ernst Bunders veel nummers samen spelen.


Gegevens Blue Dew: T: 038 4230411; 
bluedew@planet.nl; www.bluedew.nlwww.ernstbunders.nl