web BURUNDI.mode.FOTO 3 1Project Burundi - expositie 

Itunga, schatten van Burundi

  • traditionele Afrikaanse gewaden en hoofdtooien 
  • foto's die Harry de Bont in oktober 2012 maakte, tijdens een bezoek aan Burundi 
  • kunst- en gebruiksvoorwerpen 

 

vrijdag 1 t/m zondag 10 nov

van 12 tot 17 uur
m.u.v. maandag, dinsdag en woensdag 4, 5 en 6 november
 

vrij parkeren
horeca-gelegenheid de UIT-spanning geopend

 

introVerkoop van Afrikaanse kunst tijdens Burundi project

Onderdeel van het Burundi project is ook de expositie van schilderijen  en beelden door Moyo African Art. De vrouw achter Moyo African Art is Greta Fennis. Zij komt al meer dan 35 jaar in Afrika. Zij heeft een hele grote affiniteit met dit prachtige continent en haar inheemse kunst. Zij spendeerde veel tijd in Ghana, Togo, Ivoorkust, Kenia, Uganda, Ethiopië, Tanzania en Zuid Afrika.

Na regelmatige bezoeken aan de lokale kunstmarkten, hebben in de afgelopen jaren vele beelden en schilderijen hun weg naar Nederland gevonden. Ze kreeg veel positieve reacties op deze kunstwerken en in 2007 besloot Greta een eigen bedrijf te beginnen in Afrikaanse kunst, genaamd Moyo African Art. Moyo betekent “hart“ in het Swahili.

Veel Afrikaanse kunstenaars maken kleurrijke, vrolijke schilderijen die eenvoud en kracht uitstralen. Dit komt o.a. in de schilderkunst uit Tanzania tot uiting. Deze doeken en panelen stellen meestal dieren voor, maar tegenwoordig behoren ook andere voorstellingen tot deze stijl van schilderen.

Een aantal kunstschilders, waar Moyo African Art mee werkt, heeft geëxposeerd in Japan, V.S. en Europa. Zo heeft bijvoorbeeld Abdallah Saïdi op de “World Fair“ in Hannover in 2000 het Tanzaniaanse paviljoen geschilderd en is mr. Mkura meerdere malen op uitnodiging in Japan geweest. De kunstschilders gebruiken aangelengde olieverf voor hun doeken en panelen. Een groot gedeelte van de opbrengst van deze kunstwerken gaat naar een weeshuis in Burundi.

Moyo African Art, Oud Loosdrechtsedijk 46, 1231 NB Loosdrecht.
www.moyo-african-art.nl