Tango meet flamengo 1Tango meets Flamenco
Van Sevilla tot Buenos Aires

Op zondagmiddag 4 oktober staat een ontmoeting van tango pianiste Margreet Markerink met Martijn Nanninga (gitaar, zang, accordeon) op het programma. 

zondag 4 oktober 2020
aanvang 15.00 uur
entree: € 15,-
inclusief glas wijn of fris.

Geen pauze ivm coronaprotocol

De twee musici gaan vandaag in muzikaal gesprek vanuit verschillende achtergronden in de wereldmuziek. In dit geval veel mooie muziek uit Zuid Amerika en Zuid-Europa. De nodige eigen composities gemengd met bekende stukken uit de Argentijnse tango en flamenco. Alles is mogelijk in een spontaan gesprek met onverwachte solo’s en spannende improvisaties. Kortom het wordt wereldmuziek met passie! Laat u op deze zondagmiddag verrassen en naar verre oorden meenemen. 

Margreet Markerink is een bekende naam in de Nederlandse tango-scene. Na haar studie klassiek piano specialiseerde zij zich in het componeren, arrangeren en uitvoeren van Argentijnse Tangomuziek bij Gustavo Beytelmann en Carel Kraayenhof aan het Rotterdams Conservatorium. Zij speelde en speelt in 
verscheidene ensembles in binnen- en buitenland waaronder Tango Dorada, Tangata en Ensemble Four Seasons. Margreet won de nationale ‘Choclo’-award voor nieuwe tangomuziek met vijf eigen composities, te horen op haar CD “Moving Friends”. Dit maakte een tournee naar Minneapolis (USA) mogelijk. 

Tango meet flamengo 2Martijn Nanninga studeerde flamencogitaar bij Paco Peña aan het Rotterdams conservatorium, leefde in Spanje en werd gevormd door deze intense muziek, het ritme, de verfijnde gitaartechniek en altijd het samenspel met zang en dans. Later ontwikkelde hij zijn passie voor het zingen van allerlei wereldmuziek en spirituele liederen. Hij ontdekte de accordeon met alle mogelijkheden voor melancholische en sfeervolle muziek. Hij speelde in vele groepen en samenstellingen.