weblogoRivierenlandKlassiekherzien


Rivierenland Klassiek, zondagmiddagconcert

Christian Sanders  (piano)

zo 21 okt

aanvang 15 uur, entree € 10 (incl. koffie en programmaboekje)


Stroomhuis Neerijnen organiseert opnieuw een serie schitterende concerten op de zondagmiddag.

Jonge topmusici treden daarbij voor u op.

Nu kunt u kijken en luisteren naar Christian Sanders, op onze Stroomhuisvleugel.

Wat hij voor u en ons gaat spelen, wordt later bekend gemaakt.


Rivierenland Klassiek

Jong toptalent musiceert in Stroomhuis

Elke derde zondagmiddag van de maand – weer steeds om 15 uur – een concert klassieke muziek! En dat van het hoogste niveau, in een aimabele sfeer. Dat vindt u keer op keer in de theaterzaal van Stroomhuis Neerijnen, nu geheel toegerust met bijdetijdse Led-belichting en ondersteund door live videobeelden!

Voor u treden keer-op-keer hoogbegaafde musici aan. Dat zijn steeds jonge, Nederlandse muziekstudenten en niet minder getalenteerde jeugdige musici uit binnen- en buitenland die op de toonaangevende muziekconservatoria in ons land studeren. Zij hebben de jarenlange studie op hun instrument al geheel of nagenoeg voltooid en zijn met de start van hun muziekcarrière begonnen.

We zullen u verklappen hoe we aan dit nog prille maar enorm enthousiaste toptalent komen. Onze succesformule is een nauwe band met andere concertpodia, in Den Bosch, Vught, Waalwijk en elders in onze ruime omgeving. Door die vruchtbare samenwerking komt het allerbeste aanstormend toptalent naar ons toe! Daar zijn we heel trots op.

De deal met dit jonge toptalent is: zij plezieren ons. En door ons, als publiek te komen luisteren, kijken en waarderen, steunen wij zeker ook hen in hun verdere muziekcarrière. De concerten worden altijd voorafgegaan door een ‘prelude’, verzorgd door een getalenteerde nog veel jongere musicus uit onze nabije omgeving. Ook treedt steeds een jeugdige presentator of presentatrice op.

Stroomhuis dankt Guido van Elk en Madeleine Mastboom die deze arrangementen vanuit Den Bosch steeds zo prachtig organiseren.

Vanwege aanhoudend succes, starten we nu ons vijfde jaar, Komt u weer? Vast! Ook onze musici genieten daar zeker van.

Kom dus naar serie Rivierenland Klassiek, op zondagmiddag: (bijna) iedere derde zondag van de maand, steeds dus weer om 15 uur!

  • zo 16 sep: Joost Willemze, harp
  • zo 21 okt: Christian Sanders, piano
  • zo 18 nov: ‘Grande Finale 2018’
  • zo 20 jan: start nieuwe serie 2019, wordt nader aangekondigd
  • zo 17 feb: wordt nog nader aangekondigd.

De te spelen stukken worden kort voor betreffend concert bekendgemaakt. Evenals prelude en presentatie. Entree per concert is € 10 (incl. koffie/thee en programmaboekje). Jongeren gereduceerd tarief. Reserveren alleen nodig bij de ‘Grande Finale’, op zondag 18 nov 2018.