webgulmira issabekova piano

Rivierenland Klassiek - zondagmiddag:

Alona Kliuchka, cello & 
Gulmira Issabekova, piano

 zondag 21 april 
(1ste paasdag)


aanvang 15 uur, entree € 10 (incl. koffie/thee en programmaboekje).
Reserveren nodig.

button 2
NB: Reserveren nodig. Dat kan via deze website, t/m voorafgaande avond. Betaling entreegeld aan kassa. Kwartier voor aanvang concert vervalt reservering.

web2logorivierenlandklassieknieuw
Stroomhuis Neerijnen organiseert vrijwel maandelijks een serie schitterende concerten op de zondagmiddag. 
Jonge, veelbelovende musici treden daarbij voor u op.

Dit is aflevering 4 van de nieuwe concertserie 2019. In totaal zijn dat er dit jaar negen.


Gulmira Issabekova (foto boven) is geboren in Kazachstan. Studeert momenteel klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Alona Kliuchka is geboren in Oekraïne. Studeert momenteel cello, eveneens aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

webLeo1preluderivkl25apr2019in de prelude


de jeugdige Leo van den Bandt

 

Leo speelt de volgende stukken:
  • Arabesque - Burgmüller
  • Prealudium - Bach
  • Unruhe - Burgmüller
  • Valse Tyrolienne - Poulenc
  • Radetzky March - Strauss

 Hoofdprogramma 
Alona Kliuchka, cello & 
Gulmira Issabekova, piano

  • Edward Elgar, uit concert voor Cello in E minor, deel 1 en 2
  • Franz Liszt, Hongaarse Rapsodie nr. 12 (piano solo)

pauze

  • Philip Glass (geb. 1937) - uit Songs and Poems nr. 1 (2005–7):-nr. 4 & 5 (cello solo)
  • Edvard Grieg (1843-1907) - uit de sonate voor cello & piano in a op. 36 (1883): -1. Allegro agitato 
  • Bohuslav Martinů (1890-1959) - Variaties op een thema van Rossini H290 (1942)

 over Gulmira Issabekova


Gulmira is geboren in Astana, Kazachstan waar ze ook haar muziekonderwijs als 5-jarige begon op de muziekacademie in Astana. Na drie jaar ging ze naar de vooropleiding van het Tjaikovski-conservatorium in Moskou. Al binnen een jaar won ze een beurs en werd toegelaten tot het conservatorium. Daar is Gulmira in 2014 afgestudeerd: solo piano met de beste resultaten.

Gulmira speelde concerten in vele steden binnen Kazachstan en Rusland: Astana, Karaganda, Almatype, Moskou, Sint-Petersburg, Novosibirsk, Tsjeboksary.

Ook werd de jonge pianiste uitgenodigd om op diverse festivals te spelen, zoals het Canetti-festival in Versal, Canetti-festival in Turkije, Kamermuziekfestival in Sint-Petersburg.

Daarnaast heeft ze vele nationale en internationale prijzen gewonnen tijdens concoursen. Gulmira nam deel aan masterclasses in Frankrijk, Turkije, Italië, Zweden.

In 2014 heeft Gulmira een masterclass gevolgd bij Naum Grubert en werd ze uitgenodigd voor de masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.over Alona Kliuchka


Alona is 1991 geboren in Oekraine. Haar eerste muzieklessen kreeg ze op 7-jarige leeftijd, ze studeerde piano, cello en zong in een koor. Op 17-jarige leeftijd volgde ze cellolessen aan het Lugansk Music College, bij Nadezhda Kozlova. Tijdens haar studie speelde ze in de opera studio van Lugansk (opgericht door Valery Loenov). Daar na studeerde ze aan het Tchaikovsky Concervatorium (2012-2017). Hier behaalde ze haar diploma bij Evgeny Rumyaantsev met de hoogste kwalificatie. Ze studeerde kamermuziek met Tigran Alijanov, tijdens de studie speelde ze regelmatig in concerten aan het conservatorium van Moskou.

Ze was lid van het kamerorkest 'Moscova' en speelde 1-ste cello in het kamerorkest 'Antonio'. Vanaf 2016 werkte ze met componist Nikolai Poluboyarov, en speelde ze in verschillende Europese landen, zoals  Polen, Spanje en Slovakije. Ze hon de eerste prijs in de 'Fermata'-competitie en de internationale 'Prokojev' in Moskou.

Ze heeft opgetreden op verschillende festivals en orkesten, zoals AIMS festival in Solsona (2016) het Zutphen cellofestival in 2017. Momenteel treed ze op met het World Orchestra, en studeert ze voor haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Alona heeft in 2018 opgetreden op de Uitmarkt in Amsterdam met het ZHOK ensemble en speelde Solo concert met het KCO orkest in het Groenmarkt. Ze speelde o.a. Poème voor cello en orkest van Henriëtte Bosmans (1895-1952), een van de allereerste vrouwelijke componisten in Nederland.


 

20 jan    Christian Sanders, piano

17 feb    Caterina Beleskina, zang & Martin Kaptein, piano

17 mrt   Stephan Harsono, piano 

21 april  duo Alona Kluchka, cello& Gulmira Issabekova, piano

19 mei   Lucie Horsch, piano & fluit

16 juni   Bresler Quartet

15 sep   Jules Verne Trio Boglárka Erdös (viool) Stephan Harsono (piano) Jan van der Plas (cello)

20 okt   Naruhiko Kawaguchi, piano versus fortepiano

17 nov   Finale: 3 musici / ensemble(s) met hoogste waarderingen