webDonautotBosporusVan Donau tot Bosporus

Concert Wereldse Klanken: Gipsy-Balkan & Klezmer met Passie

zondag 1 maart


aanvang: 15:00 uur
entree: € 15,- (inclusief een glas wijn of fris)

Reservering gewenst, klik hier

Op zondagmiddag 1 maart 2020 staat een ontmoeting van Martijn Nanninga (accordeon, zang, gitaar) met wereldvioliste Monique Lansdorp en Hans Derksen (accordeon, percussie) op het programma.
De drie musici gaan vandaag in muzikaal gesprek over bekende en minder bekende stukken uit de wereldmuziek, die voor hen speciale betekenis en aantrekking hebben.
In dit geval veel mooie muziek uit Oost Europa (Jiddisch-Joods, Gipsy-Roma ) en de Mediterraan-Oriëntaalse tradities, met heerlijke Zuidelijke invloed vanuit de flamenco en Zuid-Amerika.
Alles is mogelijk in een spontaan gesprek met onverwachte solo’s en spannende improvisaties. Kortom het wordt wereldmuziek met passie! 

Laat u op deze zondagmiddag verrassen en meenemen naar verre oorden!


over de musici


Martijn Nanninga studeerde flamencogitaar, leefde in Spanje en werd gevormd door deze intense muziek, het ritme, de verfijnde gitaartechniek en altijd het samenspel met zang en dans. Later ontwikkelde hij zijn passie voor het zingen van allerlei wereldmuziek en spirituele liederen. Hij ontdekte de accordeon met alle mogelijkheden voor melancholische en sfeervolle muziek! 


Monique Lansdorp is een autoriteit op het gebied van wereldmuziek. Zij verdiepte zich langdurig in Balkan-en Klezmermuziek ( Lansdorp Klezmerstringtrio ) en speelt met menige grootheid in de Internationale wereldmuziekscene. 
Haar 20-jarige carrière als violiste in de band van Boudewijn de Groot heeft de liefde voor de volks- en wereldmuziek niet verminderd. Integendeel, de huidige ontwikkelingen in traditionele wereldmuziek en dans blijven voor haar een bron van inspiratie. 


Accordeonist Hans Derksen is een groot liefhebber en kenner van Balkanmuziek. Zijn repertoire put hij uit een brede verzameling eigen veldopnamen, gemaakt tijdens vele studiereizen o.a. naar Hongarije en voormalig Joegoslavië. Onlangs filmde hij nog in Bosnië voor een documentaire over de traditie van de Bosnische dans & muziek. Hans was jarenlang muzikaal begeleider folkloristische dans  bij de dansacademies Rotterdam en Tilburg Tegenwoordig is hij specialist mediavoorzieningen aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.zondag 1 maart 2020
aanvang: 15:00 uur
entree: € 15,00 (inclusief een glas wijn of fris)
reserveren gewenst